Löpning

Jag gillar träning i allmänhet och löpning i synnerhet. Det är det enkla och lättillgängliga med löpningen som tilltalar och framförallt att det utövas utomhus. Fysisk aktivitet i vacker natur – det finns inte mycket som slår det! Känslan att röra på kroppen, fylla lungorna med frisk luft och sinnet med intryck och vackra miljöer det är balsam för kropp och själ!

Jag har löptränat regelbundet i 10 års tid och det har blivit en del spännande lopp genom åren. De medaljerna jag är mest stolt över över är från de 4 maraton jag genomfört med New York som det första, största och precis lika fantastiskt som man föreställer sig. New York, som skulle vara mitt enda maraton, gav mersmak istället och numera är jag stolt ägare av medaljerna från även Paris, Berlin och Helsingborg.  Det är häftigt att utmana sig själv och se hur kroppen fungerar under en sådan press och upptäcka hur avgörande den mentala styrkan är i sådana sammanhang.

Att springa maraton i coola storstäder är en löpupplevelse – men det mäktigaste, mest oförglömliga och magiska löpäventyr är ändå en traillöparresa i Norrland. Under fem dagar avverkades 130 km löpandes längs Kungsleden i de vackraste  av omgivningarna med de mest fantastiska vyer. Äventyret avslutades med en toppbestigning av Kebnekaise som grädde på moset! Bara det ett äventyr i sig som inleddes under förhållanden av en solig sommardag för att bara timmar senare avslutas med en expeditionsliknande känsla i kyla, regn och dimma!

Lopp och löparresor tillsammans med andra likasinnade är en sådan härlig glädje- och energikick! Den gemenskap och löparglädje som uppstår i grupp vill jag nu att fler ska få uppleva. Och även den fantastiskt kämparglöd som växer fram när man i gruppen hittar kraft i varandra!

Att delad glädje är dubbel glädje stämmer verkligen i träningssammanhang. Så därför kommer jag att under våren 2018 starta två löpargrupper med fokus på löparglädje och gemenskap men som kommer att möta olika behov.

Läs mer om grupperna Run Happy & Run Tough under löpträning.

Kom i kontakt med mig

Vill du veta mer eller boka någon av mina tjänster. Tveka inte att höra av dig till mig.